Marcadors socials


Normalment fem servir els "bookmarks" o "favorits" del nostre navegador per a recordar els llocs web que ens han interessat i així els podem localitzar en ocasions posteriors. Però això té un inconvenient i és que si volem accedir a aquestos favorits des de un altre ordinador, no podem perquè els tenim guardats només en el nostre ordinador.

Sabeu que hi han serveis que ens permeten marcar i descriure els nostres llocs favorits i accedir a la llista des de qualsevol ordinador connectat a internet, no necessàriament el nostre ordinador de casa o del treball?, perquè la informació es guarda en servidors i no en el client. Això és genial, oi?

Bé, Delicious és una de les aplicacions més utilitzades pels internautes per a marcar recursos favorits. Cada usuari de Delicious introdueix les URLs dels llocs que considera d'interès i els descriu mitjançant etiquetes o paraules clau (tags) de manera que tant ell com altres usuaris puguin trobar-los.


5 cèntims sobre els marcadors socials:
Prova-ho tu mateix:

  • En aquesta pràctica heu d'afegir 5 webs d'una temàtica del vostre interès  amb l'eina del Delicious i compartir-les amb la resta de companys del curs (aprofiteu el tema de foment de la lectura que esteu treballant en el curs).

Com fer-ho:
Alguns exemples de biblioteques:


Més informació:


Per entrar en materia i ampliar el concepte de l'etiquetatge social, us recomanem les següents lectures:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada